Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه مردم از فرصت در خانه ماندن برای دعا و تضرع به درگاه خدا استفاده کنند، گفت: اگر انس انسان با خدا زیاد شد اضطراب ها برطرف می شود.

آیت الله احمد شیخ بهائی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان در پاسخ به سوال اینکه در شرایط کنونی که اعتکاف لغو شده چه توصیه ای برای بهره برداری از ایام البیض ماه رجب دارید؟ گفت: ایام البیض در حقیقت سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هرماه هجری قمری است و این ایام در ماه رجب، شعبان و رمضان خصوصیت ویژه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: ایام البیض ماه رجب که از 13 رجب شروع شده و تا 15 رجب است، معمولا" همزمان با اعتکاف بود.

 

 

 

وی افزود: گرچه اعتکاف منحصر در این زمان نیست و هر زمانی می شود اعتکاف را انجام داد و بهترین وقت آن دهه آخر ماه مبارک رمضان است و حداقل 3 روز و حداکثر 6 رو  تا 9 روز می شود استمرار داد اما مهم این است که در مسجد، آن هم مسجد جامع باشد.

 

 

 

آیت الله شیخ بهایی گفت: امسال حضور و تجمع مردم در مساجد به دلیل بیماری شایع شده(ویروس کرونا) ممنوع شده و چون قوام اعتکاف به حضور در مسجد است لذا ما اعتکاف نخواهیم داشت اما کل اعمال و عبادات را می توانیم داشته باشیم.

 

 

 

وی با اشاره به اعمال پرفضیلت ام داوود در نیمه رجب اظهار داشت: این اعمال را در منزل نیز می شود انجام داد اما شرط آن روزه 13 تا 15 رجب است لذا کسانی که روزه قضا دارند به نیت قضا و کسانی که روزه قضا ندارند نیت روزه مستحبی می کنند و روزه می گیرند؛ کسانی که روزه بگیرند یا روزه نگیرند، می توانند عبادات و اعمالی که در این ایام است را انجام دهند که شامل دعاهای ماه رجب است.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: ما در اعمال مشترکه ماه رجب، تقریبا 6 دعا در مفاتیح الجنان داریم که 3 تا از آن ها متعلق به امام زمان(عج) است؛ ذکرهایی هم رسیده(ذکر استغفار و ذکرهای مختلفی که وارد شده) و نمازهایی نیز در شب ها و روزهای این ماه وارد شده است.

 

 

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه با فراگیری، رواج و شایع شدن این بیماری منحوس(ویروس کرونا)، افراد از خلوت خانه ها برای دعا و تضرع به درگاه خدا استفاده کنند، گفت: استغفار از گذشته ها و گناهانی که اتفاق افتاده، شکر نعمت هایی از جمله نعمت مسجد، اعتکاف، مراسم، دور هم بودن ها که از ما سلب شده و تا به حال نمی دیدیم و به چشممان نمی آمد را باید به جا آوریم و همچنین دعا کنیم برای کسانی که درگیر این بیمار هستند.

 

 

 

آیت الله شیخ بهایی افزود: بهترین کار در این ایام این است که کسانی که می توانند خدمتی برسانند؛ حالا کسانی که در خط مقدم مانند پزشکان و پرستارانی که مشغول فداکاری هستند و مردم دیگر هم چه در رساندن لوازم مورد نیاز به نیازمندان، چه در توصیه به دیگران برای رعایت بهداشت، چه در کمک به ضدعفونی کردن در جلوگیری از گسترش بیماری و چه در امور دیگری از جمله رسیدگی به مستمندان که نباید از آن ها غافل شویم.

 

 

 

وی با بیان اینکه باید با مطالعه سطح علمی خود را بالا ببریم، گفت: این ایام متعلق به امیرالمومنین علی(ع) است لذا سفارش اکید داریم تا کتاب های که راجع به امیرالمومنین علی(ع) در خصوصیات، صفات و ولایت حضرت است و همچنین نهج البلاغه و کلمات امیرالمومنین در کتاب "غرر و درر" و همچنین کتاب هایی که در آن درباره زندگانی امیرالمومنین نوشته شده مانند کتاب "انسان ۲۵۰ ساله" و همچنین کتاب های فروغ ولایت و امثال این کتب خوانده شود.

 

 

 

 

استاد حوزه علمیه کرمان گفت: در این ایام هرکسی به اندازه ای که می تواند تلاش کند تا از فرصت در خانه ماندن، رسیدگی به خانواده، کمک کردن به خانواده، جمع خانواده را بانشاط نگه داشتن، جلوگیری از استرس ها و فشارها و بدخلقی ها که ممکن است در اثر زیاد ماندن در خانه ایجاد بشود، استفاده کند که این موارد از مجموعه کارهایی است که افراد می توانند از این توفیقات خود را محروم نکنند.

 

 

 

وی با ابراز امیدواری بر اینکه ثواب رسیدگی به دیگران بیش از ثواب اعتکاف است، گفت: در روایات داریم که حضرت(امام حسین) معتکف بودند و بعد کسی آمد و حاجتی داشت لذا حضرت دنبال حاجت ایشان راه افتادند که گفتند"حضرت شما در اعتکاف هستید؟" حضرت فرمود" ثواب این کار بیش از اعتکاف است" لذا حضرت اعتکاف خود را بهم زد تا مشکلی از دیگران حل کند و کار کسی را راه بیندازد لذا اگر افرادی می توانند در حل مشکلات دیگران دستی برسانند خدا ان شاءالله اجر اعتکاف را به این افراد خواهد داد.

 

 

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اضطراب ناشی از شیوع کروناویروس خاطرنشان کرد: آرامش در یاد خدا است و هر کجا یاد خدا باشد آرامش است و هر کجا یاد خدا نباشد اضطراب وجود دارد؛ " الا بذکر الله تطمئن القلوب"؛  "الا" یعنی اعلام عمومی، آگاه باشید و "بذکر الله تطمئن القلوب" یعنی فقط و فقط با ذکر خدا است که قلب ها آرام می گیرد لذا هیچ آرامش بخش دیگری جز یاد خدا وجود ندارد.

 

 

 

آیت الله شیخ بهایی افزود: ما اگر بدانیم که عالم متعلق به خدا است، همه ما ازخدا هستیم و همه عالم به سوی خدا بازخواهد گشت و اگر بدانیم که قدرت خدا بر همه عالم سیطره دارد و رحمت خدا همه عالم را فراگرفته و اگر آگاه باشیم و همه باور داشته باشیم، هیچ حادثه ای ما را تکان نخواهد داد و حضرت علی(ع) فرمودند"کوه ها از جای خود بجنبند اما تو از جای خود تکان نخور"؛ لذا باید محکم سرجای خود بایستیم و به وظیفه خود عمل می کنیم.

 

 

 

 

وی با بیان اینکه ویروس کرونا هم یک مسئله مانند سایر مسائل دیگر است، گفت: اینجا یک عده ای ممکن است از نظر مادی تلفات بدهند که برخی ها در این بیماری جان خود را از دست می دهند که برایشان طلب مغفرت می کنیم اما عده ای هم ممکن است که در عالم معنا حیات را از دست بدهند؛ کسانی که گرفتار وسوسه شیطان و کسانی که گرفتار سودجویی می شوند و در این شرایط خطیر به دنبال جمع کردن مال دنیا از راه حرام می روند، این افراد نیز آسیب دیده های معنوی این جریان هستند لذا ما باید کاری کنیم که در این قصه آسیب نبینیم.

 

 

 

 

آیت الله شیخ بهایی متذکر شد: اگر آرام باشیم که خداوند وجود داشته و اختیار دنیا را در دست دارد و ما هم که بنده خدا بوده و ما را رها نکرده و ما در عنایت او هستیم لذا این فرصت ها، فرصت های خوبی است که انسان با خدای خود خلوت کرده و راحت با خدا صحبت و انس خود را با خدا زیاد کند که اگر انس انسان با خدا زیاد شد و اگر محبت خدا در دل انسان زیاد شود همه اضطراب ها برطرف می شود و آرامش تمام وجود انسان را خواهد گرفت.

 

 

 

 

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: اعتکاف ماه رجب اعتکاف گفتگو آیت الله شیخ بهایی حوزه علمیه کرمان ایام البیض یاد خدا ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۲۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر

رئیس بسیج سازندگی کشور، گفت: بسیج سازندگی این آمادگی را دارد که در کنار دولت کمبود‌ها و کاستی‌های عشایر را برطرف کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار محمد زهرایی در حاشیه سفر به شهرستان اردل و بازدید از روند اجرای طرح‌های بسیج سازندگی و خدمت‌رسانی به مردم منطقه عشایری دهدلی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جای تاسف است که ۴۵ سال از انقلاب گذشته، اما هنوز اقدامات زیرساختی از جمله راه دسترسی برای عشایر در این منطقه انجام نشده است.

وی افزود: باید یک هم‌افزایی و همدلی بین دولت و دستگاه‌های مجری برای احداث راه‌های دسترسی به خصوص برای مناطق صعب العبور صورت گیرد. سازمان بسیج سازندگی به عنوان مجری برای انجام کار‌های سخت در کنار دولت حضور دارد، امید است بخشی از اعتبارات را دولت تقبل کند و با بخشی از ظرفیت‌های انقلابی این کار به سرانجام برسد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور مطرح کرد: البته مردم روستای دهدلی نباید انتظار داشته باشند در یک مدت زمان کوتاه، این مسیر طولانی احداث شود بلکه جاده دسترسی روستای دهدلی به صورت قطعه قطعه و مرحله به مرحله احداث و تحویل مردم می‌شود.

وی بیان کرد: مردم عشایر این منطقه، رزمندگان خط مقدم و تامین کننده امنیت منطقه به شمار می‌روند و نباید این اصل از نگاه سیاست‌مداران و تصمیم‌گیران به دور باشد. در هر کجا که یک ایل و طایفه‌ای حضور داشته باشد، امنیت ایران اسلامی تضمین شده است و هرگونه هزینه‌ای برای این قشر، سرمایه‌گذاری است.

زهرایی در پایان با تاکید بر اینکه مسئولین باید از منطقه عشایری دهدلی بازدید داشته باشند، خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی این آمادگی را دارد در کنار دولت نسبت به برطرف کردن کمبود‌ها و کاستی‌های این مردم گام بردارد چرا که خیلی بیشتر از اینها، عشایر حق بر گردن انقلاب اسلامی و ما دارند.

دیگر خبرها

  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • حالمان گرفته شد چون باید رئال را می‌بردیم
  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه برای کارگران ساختمانی کردستان
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود